Každému jeho Izrael - Frištenská Štarková, Hana, 1951- (Euromedia Group, 2019)
Příběhy tří hrdinů, pro jejichž životy a osudy se stal určující židovský původ. Autorka, jejíž otec byl Žid, vypráví pozoruhodné příběhy tří reálných lidí, kteří byli Židé, narodili se a kus svého života prožili v bývalém Československu, a všichni z něj odešli. Do jejich životů fatálně zasáhla druhá světová válka a v jejich další životní cestě významnou roli sehrál Izrael. Všichni tři již zemřeli, a proto je jejich osud uzavřený, završený a viditelný ve své celistvosti. Nakladatelská anotace.