Životní terno - Backman, Fredrik, 1981- (Host, 2019)
Lehce fantaskní příběh o ceně života, o sobectví a obětování. Emotivní vánoční novelka s fantastickými prvky z pera populárního švédského autora vypráví jednoduchý příběh úspěšného a sebestředného muže, který se ocitne doslova tváří v tvář smrti (v podobě ženy v šedém svetru). A teprve tehdy se dozví, co znamená život, jaká je doopravdy jeho cena - a za jakých podmínek lze svůj život obětovat, aby to přineslo užitek. Zjištění jej vede k rozhodnutí, o němž ještě naposledy píše svému synovi, kterému nikdy nebyl dobrým otcem...