Šedí bastardi - French, Jonathan (Host, 2019)
Fantasy román popisuje život mladého poloorka, jenž byl po neúspěšné snaze sesadit svého vůdce donucen putovat pláněmi Souzené země a bojovat o svůj život. Šakal je poloorkem patřícím do bratrstva Šedých bastardů, které společně s dalšími sedmi bratrstvy stráží Souzené země před útoky orků. Kvůli svému původu je na něj a ostatní poloorky hleděno s despektem a ne všude jsou akceptováni. Po rvačce u vykřičeného domu, kdy je zabit mladý kavalerista, se Šakal ocitá v problémech a musí zjistit, kdo za touto událostí stojí. Poté, co neuspěje ve snaze svrhnout vůdce bratrstva, je Šakal donucen stát se svobodným jezdcem a opustit domov. Během tohoto putování, kdy se snaží najít si své místo ve světě, poznává nejen nové přátele, ale bojuje i o život. Jak skončí jeho pouť? A bude i na konci jeho věrnost stále patřit bratrstvu Šedých bastardů?