Kouzelné pastelky - Kotová, Marcela, 1976- (Čteme sami. Genetická metoda, 2019)
Krátké příběhy o Kačence a kouzelných pastelkách pomáhají začínajícím čtenářům při prvním samostatném čtení souvislého textu tištěného velkými písmeny. Kačenka našla pod vánočním stromečkem na první pohled obyčejné pastelky. Z takového dárku nebyla nijak nadšená, neboť ostatní děti ze školy dostaly krásné a drahé hračky. Jaké pro ni však bylo překvapení, když obrázky, které s pastelkami namalovala, ožívaly.