Děda jménem Nuel : pohádka-nepohádka pro kluky i děvčata - Čepelka, Miloň, 1936- (Čas, 2019)
Lehce autobiografické vyprávění dědy Nuela a vnuka Mánka, kteří mají, i když se to na první pohled nezdá, společné křestní jméno, zvídavost i vysokou míru fantazie. Knihu autor označil jako pohádku-nepohádku. Kombinuje v ní vlastní klukovské zážitky a sny se vzpomínkami na skutečné dějinné události, jejichž byl účastníkem ve svém válečném dětství. Výsledkem je napínavé vyprávění ze života kdysi a teď, okořeněné tajemnými fantaskními prvky a ilustracemi. Nakladatelská anotace. Kráceno.