Kulový blesk - Liu, Cixin, 1963- (Host, 2019)
Sci-fi román předního čínského autora o revolučních objevech i temných stránkách lidské duše. Na pozadí se schyluje k válce a Čína hledá nové technologie, které by jí umožnily zvítězit nad nepřáteli. Čchen se rozhodl zasvětit svůj život studiu fenoménu kulového blesku poté, co jeho vinou přišel o oba rodiče. Neochvějná cesta za vědeckým poznáním ho však zavede do laboratoří armády, kde se stává součástí výzkumného týmu s cílem vytvořit nejnovější zbraň na poli hromadného ničení. Společně s dalšími vědci, posedlými vlastními démony minulosti, se tak vydává na jinou, temnější cestu, na jejímž konci snad leží odpověď na zásadní otázku: Kam až jsou tito lidé schopni zajít, aby ukojili svou posedlost?