Rubikon II - d'Iable, Sabine (E-knihy jedou, 2019)
Spokojený a úspěšný programátor Honza dlouho zvažuje, zda odhalí celý život skrývané tajemství. Nakonec se k tomu odhodlá a vezme svoji ženu Markétu na neplánovanou dovolenou. Vyjde na balkón, kde chce posbírat odvahu, aby jí řekl, že rád nosí ženské oblečení.Její odmítavá reakce ho natolik vykolejí, že se z toho zhroutí. Když se probere, zjistí, že je tam sám a Markéta mu nezvedá telefon. To bere jako impuls, aby začal žít život, jaký chce. Život, který mu do cesty postaví Charlotte, díky níž zjistí, že existují ženy, kterým to rozhodně nevadí. Moderní román s LGBT+ tématikou. Pozn.: Dvojka v názvu neznačí pořadí v sérii.