Dobroběžník mezi světy - Jelínek, Marek (CPress, 2019)
Cestopis popisuje sedmiměsíční cestu na koleběžce z Nového Dillí v Indii až do Singapuru, která byla dlouhá 7 850 kilometrů. Autor popisuje nejen deníkově průběh své cesty - radosti i starosti (nejen s monzunovým deštěm), ale také své vnitřní pocity, přírodní a kulturní krásy, místní život i setkání s různými lidmi. Součástí knihy je bohatý fotografický doprovod.