60. léta - svět sovětského člověka - Genis, Aleksandr, 1953- (Volvox Globator :, 2019)
Publikace popisuje, jak vypadal společenský, kulturní a politický život ruského národa v Sovětském svazu během 60. let minulého století. Přibližuje zvyky, způsob života, společenské postoje a styl doby během éry budování komunismu. Autoři nahlížejí na 60. léta v Sovětském svazu jako na jeho "viktoriánskou" epochu, tedy epochu, která nebyla dobou vrcholného tvůrčího rozkvětu, ale dobou sentimentu a samolibého pohledu na svět. Všímají si jednotlivých fenoménů kulturního života země v dekádě plné výkyvů, ukazují, že nebyla ani zcela svobodná, ale také nešlo čistě o pokračování mocenského stalinského surrealismu, že byla plná nadějí i deziluzí. Nakladatelská anotace.