Neznámá potěšení = Unknown pleasures : pohled do nitra Joy Division - Hook, Peter, 1956- (Volvox Globator, 2019)
Historie britské kapely Joy Division ve vzpomínkách jejího baskytaristy. Manchesterská kapela Joy Division patří dnes k takřka už kultovním formacím historie populární hudby. Její kariéra netrvala ani pět let (1976 - 1980; na vrcholné úrovni strávila jen zhruba dva roky), stačila vydat pouhá dvě alba a několik singlů, přesto je její odkaz pro mnohé fanoušky i následovníky z branže zásadní. Čtveřice kolem zpěváka a textaře Iana Curtise výborně zaplnila mezeru mezi posledními léty klasického rocku a novými trendy, zvuky a možnostmi 80. let. Tehdy, na samém konci let sedmdesátých, patřili Joy Division mezi nejvýraznější představitele tzv. post-punku. Úderně neveselé Curtisovy texty jen dokreslily naléhavost písní kapely. Curtisova sebevražda v roce 1980 ovšem znamenala konec. Baskytarista Peter Hook v této knize na vše vzpomíná bez příkras a z vlastního autentického pohledu.