Pouto stínu - Machová, Petra, 1988- (Host, 2019)
Svět utajených ještěřích tvorů žijících tajně mezi lidmi dovedl Janu k výcviku pro post bojovnice Tajemných a Lianeu k tomu, aby se utkala se stíny své minulosti. Ještěři, potomci Věčného ohně, dokáží své odlišnosti maskovat a zapadnout tak nepoznaně do světa lidí, mezi které se však příliš nehrnou. Bytostně také nesnáší tzv. proměněnce, kteří byli do ještěří podoby proměněni proti své vůli. Jedním z proměněnců je i lidská dívka Jana, která se stala bojovnicí Tajemných. Ovšem nyní se jí vše hroutí, ztratila svou zvířecí podobu a dostavil se strach a noční můry. Vedle strachu z bestií se objevuje nový velký problém, ke kterému vzývaní dračí bohové také mlčí.