Soudcové, žalobci, obhájci - Kulka, Erich, 1911-1995 (XYZ, 2019)
Erich Kulka, jeden z hlavních svědků osvětimského procesu, sleduje v reportážní a faktografické formě proces s osvětimskými vrahy ve Frankfurtu v NSR. Ukazuje cestu, jež vedla od eutanázie přes genocidu až k továrně smrti v Osvětimi. Podrobně popisuje zařízení koncentračního tábora, nelidské zacházení s vězni, jejich hromadné usmrcování. Zevrubně reprodukuje usvědčující svědecké výpovědi, jež otřesně odhalují zločiny esesmanů. Jejich portréty jsou kresleny plasticky. Zabývá se i postojem soudců a obhájců. Nakladatelská anotace.