Digitální minimalismus : zkroťte návykové technologie a získejte zpět svůj čas a koncentraci - Newport, Cal (Žádná velká věda, 2019)
Autor ve své knize varuje před závislostním chováním v digitálním světě. Nutkavé používání sociálních sítí a dalších digitálních výdobytků nám neposkytuje žádný hlubší užitek, ale naopak nás připravuje o čas, soustředěnost a naplňující mezilidské vztahy. Řešením je digitální minimalismus: používání technologií, při kterém se soustředíme na malý počet pečlivě vybraných digitálních aktivit. Nakladatelská anotace. Kráceno.