Malamandra - Taylor, Thomas (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2019)
V zime nechodí do Záhady nad Morom nik. Ak by aj náhodou niekto prišiel, určite nie v čase, keď padá súmrak a vetrisko zavýja nad Zubatými skaliskami a vrakom bojovej lode Leviatan, o ktorom ešte i dnes kolujú chýry, že tam striehne úlisná malamandra… Herbert Citrón, zamestnanec Oddelenia strát a nálezov v Grandhoteli Nautilus, dobre vie, že vrátiť stratené veci ich skutočným majiteľom nie je jednoduché – zvlášť vtedy, ak stratenou vecou nie je vec, ale dievča. Nikto netuší, kam sa pred dvanástimi rokmi podeli rodičia Violety Mrenovej. Violeta poprosí Herbyho o pomoc v pátraní. Podarí sa im zistiť, že stopy vedú k bájnej morskej oblude, malamandre. Záhada nad Morom bola odjakživa veľmi zvláštnym a tajomným miestom; čudesné príbehy akoby sa z mora vynárali. Zvláštne a tajomné sa však razom zmení na desivé…