Nejvýznamnější varhany v České republice - Krátký, Jiří, 1980- (CPress, 2019)
Velká obrazová publikace fotografiemi i textem představuje přes sto vybraných varhan nacházejících se na území České republiky. V knize je uveden nástin teorie a dějin varhanářství. Dvojice autorů vytvořila velkolepou obrazovou publikaci s početným přehledem výjimečných varhan, které můžete navštívit ve městech a vesnicích na území České republiky. Každým varhanám autoři věnují dvě nebo více stránek, přičemž na pravé straně můžete obdivovat podobu varhan na kvalitních fotografiích, vlevo si přečíst o nástroji, jeho významu a kostele, ve kterém se nacházejí. Nechybí ani přehledná tabulka o manuálech, rejstřících a dalších technických detailech.