Zmizelé koleje, zmizelá nádraží - Lapáček, Petr, 1951- (CPress, 2019)
Výpravná historie českých železnic. Železnice nám přinesla nejen revoluci v dopravě osob a zboží, ale také nové architektonické prvky přetvářející ráz krajiny. Seznamte se s již zaniklými tratěmi i nadobro ztracenými malebnými nádražíčky a rovněž poznejte ty, které je nahradily. Vše je doprovázeno množstvím unikátních historických fotografií a přehlednými mapami původních i nových železničních tras. Nakladatelská anotace.