Dneska žijeme - Pirotte, Emmanuelle (Mladá fronta, 2019)
Příběh malé židovské dívky a německého vojáka se odehrává během poslední německé ofenzivy v belgických Ardenách. Prosinec 1944. Německá armáda zaútočila v Ardenách, v posledním pokusu zvrátit průběh druhé světové války. Renée, šestiletou židovskou dívku, skrývá belgická rodina. Když se Němci objeví ve vesnici, otec rodiny zpanikaří a odvede Renée na faru a požádá místního kněze, aby se o dívku postaral. Ale i kněz je v nebezpečí, a tak, když uvidí městečkem projiždět džíp se dvěma americkými vojáky, požádá je, aby Renée odvezli do bezpečí. Kněz ale netuší, že oba vojáci jsou agenti SS s úkolem sabotovat postup spojeneckých vojsk...