Paměti přírodního léčitele - Mikolášek, Jan, 1889-1973 (Mladá fronta, 2019)
Slavný léčitel vypráví poutavou formou svůj životní příběh. Bylinář Jan Mikolášek (1889-1973) zažil lesk i bídu rakouské monarchie, pracoval ve službách arcivévody Ferdinanda d’Este a okusil frontové zákopy první světové války. Po vzniku Československa se stal podnikatelem v tehdy netradičním léčitelském oboru. Během německé okupace se musel vypořádat s nevítanými návštěvami vysoce postavených nacistů ve své ordinaci. Po válce se stal trnem v oku komunistům. Paměti přinášejí i zajímavý pohled do praxe přírodního lékařství. Nakladatelská anotace. Kráceno.