Nezřetelná scéna u blízkého dvoru - Říčka, Vítězslav (E-knihy jedou, 2019)
Vztah mezi měšťany a zámeckým dvorem na počátku 20. století v pohraničí byl poněkud napjatý. Zvláště proto, že zámecký dvůr před většinou měšťanů tajil svá privilegia, týkající se stolování. Změna nastane, když je do služby dvorského pekařství přijat tovaryš se svou milou, kteří zaujmou svým uměním nejen zámeckou paní, ale také měšťanský dvůr. Kam je tato služba zavede?