Holé a trapné dýchání - Sobota, Luděk, 1943- (Mladá fronta, 2019)
Kniha zábavných textů populárního českého herce Luďka Soboty. První část je věnována vzpomínkám z dětství, školních let, ze studia i divadelních začátků, příhodám ze života i „z natáčení“ a zápiskům ze současnosti. Druhá část obsahuje ty nejslavnější Sobotovy monology i dialogy. Doplněno množstvím fotografií z profesionálního i soukromého života. Nakladatelská anotace. Kráceno.