Jidáš zbavený pout. - Hamilton, Peter F., 1960- (Planeta9, 2019)
Pokračování rozsáhlé space opery, odehrávající se ve čtyřiadvacátém století. Svět, v němž je nesmrtelnost skutečností a cestování mezi planetami pomocí červích děr stejně všední záležitostí jako cesta vlakem, je náhle ohrožen. Po setkání s několika přátelskými či neutrálními mimozemskými rasami lidské Společenství narazilo na jednu velice nepřátelskou. Nazývají se Dokonalí a mají v úmyslu zničit veškerý inteligentní život, neboť jej považují za potenciální hrozbu. Zatímco planety Společenství padají jedna za druhou, záhadný kult Strážců identity se marně pokouší varovat před jinou hrozbou, bytostí nazývanou Hvězdoplavec, která obratným intrikařením rozežírá jednotu Společenství zevnitř.