Vraždy a jiné zběsilosti - Poe, Edgar Allan, 1809-1849 (Alrúna, 2019)
Výbor jedenadvaceti humorných a satirických povídek, které ukazují mistra tajemných povídek z trochu jiného než notoricky známého úhlu. E. A. Poe je právem spojován především s tajemnou, strašidelnou a detektivní literaturou. Jeho žánrový záběr byl však širší a právě proto byl záměrně tento výbor sestaven z povídek jiného žánru, aby ukázaly autorovo dílo i v jiném světle. Jsou to povídky humorné, satirické, groteskní a vůbec nevážné.