Zpráva o životě vesmířanů - Chambers, Becky, 1985- (Host, 2019)
Třetí kniha volného sci-fi cyklu Poutníci se odehrává dávno poté, co flotila Exodus dokončila svou misi a vesmírný život dosáhl křehké rovnováhy. Poslední lidé opustili Zemi už před stovkami let. Po vleklém putování prázdnotou byli (většinou) přijati mezi druhy, které ovládají Mléčnou dráhu, a po generace trvající cesta flotily Exodus skončila. Ale to je dávná historie. Dnes je flotila Exodus živoucím pomníkem, místem, odkud mnozí pocházejí, ale málokdo ho viděl. Exodané se rádi pyšní svou komunitou a tradicemi, ty však nejsou tak původní, jak si myslí. Mnoho Exodanů odchází do cizích měst nebo kolonií a ti, kteří zůstávají, musí uvažovat o svých vlastních životech a budoucnosti. Jaký je účel lodi, která dosáhla svého cíle? Proč zůstávat ve vesmíru, když existují jiné obyvatelné světy? Jaká je cena za udržování pečlivě vyváženého způsobu života -- a stojí vůbec za záchranu? Nakladatelská anotace.