Evžen Savojský : pán bitevních polí - Richter, Karel, 1930-2021 (Epocha, 2019)
Životopis legendárního vojevůdce a diplomata, který byl ztělesněním největší slávy rakouských zbraní a všech vojenských i lidských ctností. Práce je na rozhraní beletrie a popularizující naučné literatury. Text je prokládán pasážemi, které jsou koncipovány jako monology významných současníků maršála a vztahují se k jeho osobě. Životopis sleduje soukromý život i profesionální dráhu Evžena Savojského. Jeho jádrem jsou boje proti Turkům (obléhání Vídně r. 1683, bitva u Zenty r. 1697, dobytí Bělehradu r. 1717, rastattský mír r. 1714) a koaliční války proti Francii o dědictví španělských Habsburků z let 1700-1714