Oheň mágů - Khunrath, Heinrich, 1560-1605 (Alef (Volvox Globator), 2019)
Soubor čtyř alchymicko-teosofických traktátů jedné z nejvýraznějších postav okultní scény rudolfinského období Heinricha Khunratha (cca 1560-1605), autora slavného Divadla věčné moudrosti. Autor se v nich zabývá hlavními principy alchymické filosofie, jimiž jsou výchozí matérie a oheň, užívaje přitom hojně práce dalších autorit v oboru alchymie a teosofie. První český překlad těchto Khunrathových textů je pořízen z opravených a redakčně upravených lipských vydání, publikovaných v osmdesátých letech 18. století. Nakladatelská anotace.