Pravá ruka K.H. Franka : SS-Standartenführer Robert Gies v protektorátu - Hruška, Emil, 1958- (Epocha, 2019)
Životní osudy Roberta Giese, důstojníka SS a spolupracovníka K. H. Franka. Práce sleduje Giesovo mládí, jeho vstup do NSDAP a kariéru v řadách SS. Další kapitoly popisují vznik protektorátu Čechy a Morava, osobnost i politickou činnost státního tajemníka K. H. Franka; Gies byl jeho osobním referentem. Autor se zaobírá také historií českých zemí v dobách nacistické okupace, Giesovým podílem na páchaných fašistických represích a jeho životem v poválečném období. Závěrečnou část knihy tvoří rozhovor s vnučkou Roberta Giese.