Lid mi říká Evita : životní příběh Evy Perónové - Opatrný, Josef, 1945- (Epocha, 2019)
Životní osudy a doba manželky agentinského prezidenta Evity Perónové. Práce sleduje Evitino dětství, mládí a průběh její herecké kariéry. Další kapitoly přibližují její sňatek s důstojníkem a politikem Juanem Perónem, který byl v letech 1946-1955 prezidentem Argentiny. Důležitá pozornost je věnována působení Perónové v úloze první dámy, její težké nemoci a smrti. Autor rovněž popisuje politický a hospodářský vývoj Argentiny od sklonku 19. až do 50. let 20. století.