Na březích Indického oceánu - Baum, Jiří (E-knihy jedou, 2019)
Cestopis legendárního českého cestovatele Dr. Jiřího Bauma, který podnikl ve 30. letech 20. století řadu výprav do exotických míst. Země na březích Indického oceánu Dr. Bauma zajímaly natolik, že se dokonce naučil plynně malajsky. Díky tomu mohl poznat místní společnost a kulturu jako málokterý Evropan jeho doby. Text je doplněn fotografiemi autora. Podívejte se s Dr. Baumem do míst, které se od jeho doby změnily k nepoznání.