Kronika netesaného trůnu. - Staveley, Brian (Fantom Print, 2019)
Fantasy román nás zavádí do světa, kde mladá dívka pro splnění podmínek závěrečné zkoušky musí zabít sedm lidí. Pyrre strávila převážnou část svého života trénováním umění smrti. Nyní se blíží závěrečná zkouška, po jejímž splnění se Pyrre stane Ananshaelovou kněžkou. Zkouška spočívá v zabití sedmi lidí během čtrnácti dní podle slok prastaré písně, což je pro Pyrre hodně složité, jelikož jedním z mrtvých má být i její opravdová láska. Ona, která nikdy nemilovala a ani přesně neví, co láska znamená, teď musí najít někoho, do koho by se mohla zamilovat. Společně s Elou a Kossalem, svědky vykonání závěrečné zkoušky, se proto vrací do rodného města, aby zde našla bývalého přítele, k němuž kdysi něco cítila. Doufá, že pocity z minulosti dokáže proměnit v lásku, ale pokud neuspěje, čeká ji smrt.