Velká čínská kapitalistická revoluce - Coase, R. H. 1910-2013 (Liberální institut, 2019)
Kapitoly rozebírají okolnosti velkého hospodářského rozmachu Číny od sedmdesátých let minulého století do konce první dekády století tohoto. Práce popisuje ekonomický a politický vývoj Číny v éře Mao Ce-tunga a dále zahájení ekonomických reforem na sklonku 70. a během 80. let 20. století. Důležitá pozornost je zde věnována ekonomické situaci v této zemi v 90. letech 20. století a jejímu přechodu k tržnímu hospodářství. V závěru autoři hodnotí průběh čínské ekonomické transformace.