Život plný iluzí - Gillerová, Katarína, 1958- (Román (Motto), 2020)
Psychologicky laděný román zkušené slovenské autorky o partnerských a rodinných vztazích. Aneta má nepříjemné tušení, že v jejím manželství něco nehraje. Ráda by zjistila příčinu, ale musí zároveň řešit problémy v práci a těžko zvladatelnou pubertální dceru. Zničehonic dostane od staré známé pozvánku na sraz. Proč se má čtveřice kamarádek sejít po tolika letech? Zdá se, že všechny jsou šťastné. Realita ale není až tak růžová. Aneta postupně zjišťuje, že žije obklopená iluzemi, a stačí jeden malý otřes, aby se rozpadly na tisíc kousků. Nakladatelská anotace. Kráceno.