Zvířecí hrdinové. - Charman, Katrina (Fragment, 2020)
Dobrodružný příběh poštovního holuba Francise na pozadí dramatických historických událostí v období 2. světové války. Poštovní holub Francis je zraněn a během doručování důležitého vzkazu spojencům musí nouzově přistát. Ocitne se v londýnské zoo, v kleci světoznámé pandy Ming. Ta zatím ignorovala útrapy okolí spojené s válkou. S klesajícími příděly potravin a stále častějšími německými nálety si ale i ona uvědomí, že nemůže stát mimo. Nakladatelská anotace. Kráceno.