Zápisník alkoholičky - Duffková, Michaela, 1992- (Motto, 2020)
Složitost cesty od závislosti na alkoholu k normálnímu životu popsala mladá autorka v autobiografickém románu založeném na svém úspěšném blogu, který získal cenu Magnesia Litera. Syrový román, jehož největšími plusy jsou otevřenost a upřímnost autorky, dokumentuje komplikovaný boj mladé ženy se závislostí na alkoholu. Inspirující osobní příběh ženy a zároveň matky, která dokázala povstat ze životního dna a v současnosti pracuje v centru prevence a léčby závislosti na alkoholu.