Porty, bajty, osmibity : počítače na koleni - Malý, Martin, 1973- (CZ.NIC, 2019)
Na příkladu tří podrobně popsaných konstrukcí se čtenář naučí základní principy fungování osmibitových počítačů a vyzkouší si i jejich praktický návrh a zapojování. Kniha popisuje nejen jejich zapojení, ale věnuje se i jejich programování ve strojovém kódu (assembleru). Autor se nevyhnul ani pokročilejším tématům, jako je generování zvuku, zapojování periferií nebo různým způsobům rozšiřování paměti. Kniha je doplněna online dokumentací jednotlivých konstrukcí, ukázkami programového vybavení a dodatkovým materiálem. Nakladatelská anotace. Kráceno.