Ježíš - Syn člověka : jeho slova a činy očima těch, kdo jej znali - Gibran, Kahlil, 1883-1931 (Mozaika (Vyšehrad), 2020)
Poeticko-mystická oslava jedné ze stěžejních postav dějin lidstva od klasika libanonské literatury. Skrze fiktivní vzpomínky autentických i vymyšlených Ježíšových následovníků, učedníků, aristokratů, učenců, kupců, ale i nepřátel a oponentů oživuje autor biblické příběhy a zejména Ježíšovu osobnost a její lidský rozměr.