Bratrstvo - Kniha čtvrtá - Otroci ze Sokora - Flanagan, John (Albatros Media a.s., 2014)
Nové dobrodružství začíná pověřením Hala a posádky jeho Volavky, aby sloužili coby námořní hlídka ve vodách spřáteleného Araluenu. Hal, Stig, Thorn a ostatní Volavky vyplouvají na moře s nečekanou novou členkou posádky na palubě. Nepřítel z minulosti se však vrací a Volavky musejí podniknout nebezpečnou cestu do Sokora, aby zachránily skupinu zajatých Araluenců před otroctvím. A přestože mohou tentokrát počítat s neocenitelnou pomocí araluenského hraničáře, není vůbec jisté, jak se jim podaří těžký úkol zvládnout.