První vlna : hrdinové Dne D, kteří prošlapávali cestu k vítězství ve II. světové válce - Kershaw, Alex (CPress, 2020)
Vylodění spojeneckých sil v severozápadní Francii na počátku června 1944. Práce popisuje vzdušný výsadek a především průběh vylodění spojeneckých armád na pěti normandských plážích během 6. 6. 1944. Pozornost je věnována rovněž bojům ve francouzském vnitrozemí během následujících dní. Autor nahlíží na vojenské operace nejen z hlediska anglo-amerických ozbrojených sil (nejvyšších velitelů i prostých vojáků), ale i německých jednotek.