Tromby. - Žák, David Jan, 1971- (Albatros, 2020)
Pokračování dobrodružného románu z prostředí drsné šumavské přírody. Jedenáctiletý Edwin zmizel. Jeho kamarádům Anežce, Viky, Ptáčkovi a Klárce je jasné, že to nějak souvisí s profesorem Žeberou a zápisníkem, který by v nepovolaných rukou proměnil šumavské hvozdy v kamennou poušť. Nezbývá než se pustit do pátrání na vlastní pěst. Parta dětí však nebude hledat jenom Edwina, ale i průchody do tajemného světa Trombů. Nakladatelská anotace. Kráceno.