Katharinina šifra - Horst, Jørn Lier, 1970- (Thrill, 2020)
Další z detektivních románů, ve kterém se komisař Wisting pouští společně s mladším kolegou do vyšetřování spletitého případu. William Wisting jako každý rok přijíždí k domu Martina Haugena, odkud před 24 lety beze stopy zmizela Haugenova manželka Katharina. Zůstal po ní jen papírek se záhadnými číslicemi a sbalený kufr. Případ se nikdy nepodařilo vyřešit - Katharina se nenašla, Martin Haugen měl solidní alibi a ani jiné stopy nikam nevedly. Vztah mezi Wistingem a Haugenem se během vyšetřování vyvinul v přátelství, a tak Wisting Haugena v den Katharinina zmizení vždycky navštěvuje. Jenže tentokrát nikdo neotevírá, dům je zamčený a Haugenův telefon mlčí. Téhož dne navštíví Wistinga na stanici mladší kolega, kriminalista Adrian Stiller z Kriposu, který má na starosti vyšetřování policejních pomníčků a přichází proto, že případ Kathariny souvisí s jiným podivným zmizením. Přestože si oba vyšetřovatelé příliš nepadnou do oka, nezbývá jim než spolupracovat a pokusit se obě záhady vyřešit. Nakladatelská anotace.