Dáma v modrém - Horáková, Naďa, 1962- (MOBA, 2020)
Detektivní román se odehrává v rodinném prostředí majitelů restituovaného panství a jeho zápletka se točí kolem podvodů s obrazy renomovaného prvorepublikového malíře. Hlavou rodiny je čtyřicetiletý hrabě, který spravuje spolu se svými sourozenci navrácený majetek, do něhož náleží i několik cenných obrazů. Jejich hodnota nedá spát lidem, kterým by mohly přinést lehce získané peníze a kolem jejich existence se rozbíhá kolotoč ztřeštěných záměn, ztrát a opětných nálezů až do chvíle, kdy dojde k vraždě. Hlava rodiny se pak ujímá pátrání nejen po obrazech, ale především po vrahovi, o němž tuší, že se pohybuje v jeho nejbližším okolí a jehož totožnost mu způsobí šokující překvapení.