Jošt - Grmolec, Zdeněk, 1947- (Historický román (MOBA), 2020)
Historický román líčí životní osudy moravského markraběte Jošta Lucemburského, vzdělaného a ctižádostivého politika, jehož cílem bylo uchvátit co největší moc a bohatství. Jošt, Jan Soběslav a Prokop. Tři synové moravského markraběte Jana Jindřicha vedou spory kvůli majetku. A především mezi Joštem a Prokopem je situace opravdu napjatá. Rozepře se snaží uklidnit sám král Václav IV., ale ve světě plném intrik a přetvářky za to málem zaplatí životem. Mezi podezřelými z podlého činu je i Jošt, jehož ohromná ctižádostivost a touha po moci se nezastaví téměř před ničím... Nakladatelská anotace.