Lunapark - Kutscher, Volker, 1962- (MOBA, 2020)
Román z krimi série zasazené do prvních let nacistické vlády v Berlíně staví komisaře Ratha před ožehavý případ vraždy, jež se zdá mít politický motiv. Berlín 1934: Pod železničním mostem je nalezen mrtvý příslušník SA. Na zdi nad ním se skví komunistické heslo. Tajná státní policie vychází z politicky motivované vraždy, ale komisař Gereon Rath se rozhodne vést vyšetřování jiným směrem. Když je nalezen další ubitý příslušník SA, vypadá to podle všeho na čin sériového vraha. Během vyšetřování začíná být politická situace stále výbušnější a tlak na komisaře roste: SA se zmocní jeho ženy a on sám dostává jednoznačnou objednávku vraždy. Nakladatelská anotace.