Posedlost zločinem - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2020)
Sbírka krimi povídek z Písecka, kde zločiny vyšetřuje dobře sehraný tým. Hojně publikující autor opět fabuluje na základě znalostí, které nabyl během práce u kriminální policie. Osmnáct příběhů, sepsaných lehkým perem, čtenáře seznámí jak s regionální galerkou, tak s těmi, kteří trestnou činnost potírají. Poručíci Studnička a Mach, vyšetřovatelka Vandová, pátračka Čtveráková, protidrogové oddělení zastoupené Mařínkem a Lojdou - ti všichni bojují se znásilněními, krádežemi, vloupáními, loupežnými přepadeními, hazardem, návykovými látkami. Působivosti povídek napomáhá použitý nespisovný jazyk.