Deník legionáře v Rusku : vzpomínky na vojenskou a válečnou službu 1912-1920 - Pokorný, František, 1890-1966 (Edice pamětí (CPress), 2020)
Paměti důstojníka Františka Pokorného z let 1912-1920. Světová válka odvedla Františka Pokorného ze školního kabinetu na východní frontu a do československých legií v Rusku. V jejich řadách si musel probojovat cestu domů - a to téměř doslova kolem světa. V zápiscích a na fotografiích nenajdeme jen odraz války a politiky. Legionář si všímal vzdálených krajů i každodenního života spolubojovníků. Nakladatelská anotace. Kráceno.