Dobrodružství profesora Challengera - Doyle, Arthur Conan, 1859-1930 (CPress, 2020)
Další dobrodružství excentrického a ctižádostivého profesora Challengera ve dvou sci-fi povídkách. Profesor Challenger se rozhodne uskutečnit nebývalý experiment, jenž má prokázat, že planeta Země je skutečným živoucím organismem. Ve druhém příběhu se střetne s vynálezcem Theodorem Nemorem, který údajně postavil přístroj, s jehož pomocí dokáže rozložit jakýkoliv objekt do jeho atomického stavu a opět jej navrátit do původní podoby. S předmluvou překladatele o postavě profesora Challengera v Doylově díle.