Protože bloudíme, je o čem mluvit - Žaloudík, Jan, 1954- (Rozhovory (Vyšehrad), 2020)
Rozhovor s významným českým lékařem, který zasvětil život léčbě rakoviny. Český lékař, politik a emeritní ředitel Masarykova onkologického ústavu Jan Žaloudík je expertem na boj s rakovinou. Celý život zasvětil hledání vhodného druhu léčby pro konkrétní pacienty a možností, jak lépe zajistit onkologickou péči a prevenci pro všechny. Kniha představuje i občana Jana Žaloudíka - děkana, senátora, rybáře a moravského patriota s trochu kacířskými názory na svět. Nakladatelská anotace. Kráceno.