Duše na kari : můj ajurvédský deník z Indie - Zábrodská, Eva, 1953- (Motto, 2020)
Deníkové vyprávění české autorky, která velkou část svého života prožila v zahraničí, popisuje zajímavosti jejího indického léčebného pobytu. Hlavní hrdinka je nadšenou příznivkyní jógy a ájurvédské medicíny. Kde nejlépe se zdokonalit, než v zemi, kde tato životní filozofie vznikla? Odjíždí do resortu v nejzápadnějším cípu Indie. Prožívá blahodárnou ájurvédskou zkušenost, očistu od balastu západní konzumní společnosti, a nachází slibovanou rovnováhu těla, mysli a duše. Zároveň si uvědomuje, že i do těchto končin začíná pronikat nebezpečí civilizace.