Komplot - Beuglet, Nicolas (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2020)
Čo ak dávno pred mužmi vládli svetu ženy? Inšpektorku Sarah Geringënovú uprostred idylického víkendu povolajú k naliehavému prípadu. Na kraji útesu nehostinného ostrova na severe Nórska objavili nahú mŕtvolu ženy. Na tele má stopy po krutom mučení, v stuhnutej dlani zviera kus bieleho vápenca. Neďaleko na skalnom výbežku leží rozčesnutá hlava býka. Všetci sú šokovaní – ide totiž o predsedníčku nórskej vlády. Obeť zomrela veľmi nezvyčajným spôsobom: zabili ju mečom. Medzi prstami má miniatúrne tetovanie so slovom „Etta“. Sarah zistí, že rovnaký druh rituálnych popráv sa konal pred dvetisícsedemsto rokmi. A keď odhalí svätyňu ukrytú pod premiérkiným domom, začína tušiť, že politička sa pokúšala o čosi veľkolepé, čo malo navždy zmeniť beh dejín. Podarí sa Sarah rozlúštiť záhadu tajného spolku troch žien, skôr ako ich ktosi stihne navždy umlčať? Sarah Geringënová rieši nový prípad, pri ktorom tuhne v žilách krv aj tým najodolnejším. Tajuplný, napínavý a akčný triler od autora bestsellera VÝKRIK.