Srdce včely má pět komor : jak jsem se stala včelařkou - Jukes, Helen (Kazda, 2019)
Životní příběh britské spisovatelky a chovatelky včel podporující povědomí o životě včel i podporující jejich udržitelná stanoviště. Třicetiletá Helen cítí velkou nespokojenost se svým životem neustálého přebývání na dočasných podnájemních adresách a kancelářského pracovního stereotypního kolotoče. Helen pochopí, že pokud chce změnit svůj život, musí nejprve změnit sama sebe. K životnímu restartu ji pomohou i její přátelé, když jí darují včelstvo. Helen díky fascinující iniciační cestě prostřednictvím péče o úžasné včelí společenstvo pozvolna nachází i vlastní životní kotvu, harmonii a štěstí.