Husí táta : sedm divokých hus a objevování fascinujícího světa - Quetting, Michael (Kazda, 2018)
Autor, letec a léčitel zvířat, poutavě popisuje výzkumný projekt, jehož cílem bylo nasbírat data o husím letu. Michael Quetting má v rámci výzkumu na předním evropském ornitologickém institutu naučit husy létat za svým ultralehkým letadlem. Nejprve je však třeba nechat je vylíhnout. Když se nakonec vyklube sedm housat, novopečenému husímu tátovi rychle dojde, že má co do činění s bandou dětí, v níž má každé house naprosto individuální vlastnosti. Michael Quetting nás prostřednictvím láskyplného vyprávění nechává vstoupit do jejich společného dobrodružství. Vypráví, jak husy vyrůstají a jak společně objevují zemi, vodu i vzdušný prostor. Nakladatelská anotace. Kráceno.